Friday, 2024-03-29, 02:33:11Вітаю Вас Guest | RSS
ПЕТРІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ
Меню сайту
Наше опитування
Звідки Ви дізналися про наш сайт?
Total of answers: 70
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
test news
Головна » 2016 » November » 9 » Петрівська ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначила День української писемності та мови
22:54:33
Петрівська ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначила День української писемності та мови

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

       9 листопада, День української писемності та мови, - свято, яке було встановлене указом президента України в 1997 році на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Преподобного Нестора Літописця і починається писемна українська мова.

       До Дня української писемності і мови у школі організували низку різноманітних цікавих заходів, метою яких  було показати  красу і багатство рідної мови, розкрити її необхідність у житті людини; виховувати любов і повагу до рідного слова. Учителем української мови і літератури Левицькою М.В. проведена урочиста лінійка «Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», у ході якої учні гуртом виконували Гімн України, знайомилися із життям Нестора Літописця, складали хронологію нищення української мови, декламували вірші. Свято пройшло в атмосфері розуміння того, що українська мова – це золота скарбниця народної душі, без якої не може існувати ні народ, ні Україна як держава.

250

       Об 11. 30 учні 5-8 класів, на чолі з вчителями української мови Нейлюк С.Ф. та Левицькою М.В., долучилися до написання  тематичних диктантів, запропонованих Івано-Франківським обласним ІППО, а учні 9-11-х класів разом з учителем української мови і літератури  Левицькою М.М., вкотре написали всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Він став для всіх, хто його писав,  не лише можливістю перевірити свої знання з української мови, а й нагодою  відчути себе частиною великої нації.

Бібліотекар школи Джердж О.М.  провела  ряд  уроків для учнів 1-7 класів «Ти наше диво калинове…». Діти потрапили у казку, вони допомагали Королеві Мові «мирити» слова, розшифровувати привітання, розшукувати загублені букви і слова. На «Мовній галявині» зустріли влучні вислови, цікаві загадки, вірші, шаради, анаграми.

 

Результатом усіх заходів стало усвідомлення учнями того, що українська мова ввібрала в себе все найкраще, найніжніше, найвеличніше, наймудріше, найблагородніше, найпоетичніше і найболючіше, а наше завдання –любити і плекати її, щоб  передати нащадкам як найбільший скарб - скарб, що передається від покоління до покоління, що об’єднує минуле й прийдешнє.

 

Адміністрація Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

Переглядів: 669 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Пошук
Календар
«  November 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Календар свят і подій
Погода
Наші фото
Архів записів
Рекомендувати сайт
Якщо Вам сподобався сайт порекомендуйте його друзям.